Ingrid Dassen. coaching en advies

Over Ingrid

De maan is altijd vol.
In de loop van de maand duiden wij de maan in haar verschillende fasen aan
en doen we dat aan de hand van het zicht dat wij op haar hebben.
We hebben het over een maansikkel, het eerste kwartier, een halve of een volle maan.
In haar heelheid zou de maan zich wel eens kunnen verbazen over hoeveel miljarden mensen haar anders hebben gezien,
aangezien de maan voor zichzelf altijd vol is

1 januari 1999 ben ik begonnen met mijn coachingspraktijk. Door letterlijk en figuurlijk onderweg te zijn doe ik inspiratie op en creëer ik momenten voor meditatie, studie, ontmoetingen, films, kunst, cultuur en wandelingen. Ik ga steeds uit van wat zich –tijdens een ontmoeting- op het moment zèlf voordoet.

Ontmoeting
De kern van mijn methodiek is met aandacht in de ontmoeting met jou aanwezig te zijn. Vervolgens put ik uit mijn ervaring en kennis en zoek naar dat wat specifiek bij je past. Ik maak – vaak met humor – gebruik van ervaringen, verhalen, spel en meditatie. Ik reik je wellicht een boek, theorie of door anderen ontwikkeld model aan. Het is aan jou om te bepalen of je dat wel of niet tot je wilt nemen. Resultaat is dat je je lichter voelt, je beter kunt focussen op wat voor jou belangrijk is.

Kwaliteit
Ik vind het belangrijk om de kwaliteit van mijn werk en interventies continu te bewaken en te verbeteren en beschik daartoe over een netwerk voor intervisie en coaching waarbinnen ik mijn eigen ervaringen, vragen en twijfels bespreek.

Ik heb een opleiding in Gestalt en Psychosynthese, richting Arbeid en Persoon, gedaan en me daarnaast breed georiënteerd en verdiept in diverse vormen en methoden van coaching en therapie. De boeddhistische psychologie is voor mij inspiratiebron. Ik pas inzichten uit het boeddhisme toe in het dagelijks leven. Daarbij ga ik, zo nodig tegen de conventies in, mijn eigen weg.

Meditatie
Naast mijn coaching praktijk, begeleid ik meditatiegroepen en geef ik Vipassana retraites. Voor meer informatie, zie Meditatie.

Wil je Ingrid nog beter leren kennen? Bekijk dan het filmpje:

 

Geef een antwoord