Werkwijze

Wellicht zijn alle draken in ons leven
uiteindelijk wel prinsessen
die er in angst en beven
slechts naar haken ons eenmaal dapper en schoon te zien ontwaken
Wellicht is alles wat aan verschrikking leeft
in diepste wezen wel niets anders dan iets wat onze liefde nodig heeft.
Rainer Maria Rilke

Waarom coaching?
Als je behoefte hebt om anders te kijken naar vragen op het gebied van werk en privé-leven. Als je je inzicht wilt vergroten en daarbij dingen aangereikt wilt krijgen. Als je geen levensvreugde meer ervaart in je werk of: Als je in beweging wilt komen, als je rust en vertrouwen in je leven wilt ontwikkelen, als je weerstanden je tegenhouden in plaats van dat ze je de weg wijzen, als je je eigen onderneming wilt vorm geven, als je familie-aangelegenheden wilt bespreken, je je wilt laten inspireren en naar binnen wilt luisteren, je je veerkracht wil onderhouden zoals je auto ook naar de garage gaat voor onderhoud, je wat meer wilt dansen met de beren die op je pad komen, je dingen wilt aangaan of juist helemaal wilt loslaten.  Allemaal grote of kleine redenen om samen met mij naar je levenspad te kijken.

Hoe ga ik te werk?
Van mij krijg je geen “How to …. in 10 stappen”, geen opdrachten, geen huiswerk. Ik vertel je niet wat je moet doen. Iedereen is anders en iedereen heeft een eigen werkwijze nodig. Ik heb geen vaste routine. Ik laat me door jou verrassen en dat levert meestal nieuwe frisse inzichten op waarmee je verder kunt.

Samen
Samen onderzoeken we je vraag en nemen de tijd die nodig is om die uit te diepen en de vraag van verschillende kanten te belichten. Daarbij kijk ik niet alleen naar de feiten, maar ook hoe die verteld worden, welke taal je daarbij gebruikt én wat er niet verteld wordt. Uitgangspunt blijft daarbij steeds wat jij belangrijk vindt om op dat moment aan de orde te stellen. Alle vragen mogen – wederzijds – gesteld worden en we bepalen zelf of en hoe we die beantwoorden. Ik stel vragen, draag andere invalshoeken aan en verwoord wat ik waarneem in inhoud, taal, gebaar en gevoel. Ik probeer woorden te geven aan wat intuïtief wordt aangevoeld. Zo worden er mogelijkheden gecreëerd  om los te laten en verder te gaan. Je leert je eigen verhalen te herkennen en ze beter te beïnvloeden.

Gereedschappen
Samen bepalen we de manier van werken. Ik heb een koffer vol met gereedschappen, methoden en werkvormen die ik kan gebruiken,  maar ook kan laten liggen. Misschien bedenken we wel een nieuwe methode die goed bij je past. Ik sta voor alles open. We kunnen praten, verhalen vertellen, mediteren, wandelen, boeken gebruiken, tekenen, iets visualiseren, werken met beeld.
Voor inspiratie kijk ook eens bij Mogelijkheden.

Leven
Leven is: groeien, experimenteren en ontwikkelen. Soms gaat dat met twijfel, verwarring of zelfs met chagrijn, verdriet, onrust, stilstand.  Maar ook met plezier en vreugde. Het hoort er allemaal bij. Een ander leven is er op dit moment niet.  Het leven is hier en nu. Het is soms saai, moeilijk of banaal, maar het is wel jouw leven. Heel je leven leven, niet alleen met de kant van het licht, maar ook met het donkere of mistige stuk.
Het is zonder onderscheid gewoon leven. Je hoeft  niet te wachten tot het moment dat het anders wordt.