Ervaringen

Iris (39):

“Na het zoveelste cirkeltje waarin ik draaide – ik wilde graag groter werken op canvas, zijnde kunstenaar en illustrator – gooide ik het bijltje er bijna bij neer. Totdat ik bij Ingrid Dassen terecht kwam. Binnen binnen een half uur was ‘het probleem’ getackeld en prompt maakte ik aanstalte om te vertrekken. Ingrid keek me uitdagend aan en zei hartelijk: ‘En als je nou eens blijft?’. Dat deed ik en we hebben een fris realistisch, met knipoog spiritueel traject zien ontstaan rond mijn functioneren als mensch en kunstenaar.

Zooo dichtbij laat Ingrid de dingen zien die je nodig hebt om te groeien. Een verhaaltje, een spiegeling, een object dat meerdere functies kan hebben als je er maar naar durft te kijken. Een steen zetten tussen jezelf en de persoon waarmee je in gesprek bent, wanneer je een hindernis nodig hebt. Gaan houden van mijn eigen wrijvingen en durven kiezen ze los te laten, zoals mijn vreselijke ‘to do’ lijstjes. Of vast te houden, zoals boosheid me attendeert op een onderwerp dat te overwinnen valt.

Enge dingen worden super stoer met die enorme grote lach van Ingrid, mijn sprankel coach.”

Petra (58 jaar) orthopedagoog:

“De coaching was gericht op het omgaan met weerstanden van mezelf en van anderen, het ontdekken van de richting, die ik op wil gaan in mijn carrière en het mezelf weer in beweging zetten.
Ik wilde bereiken, dat weerstanden me energie geven, dat ik met plezier werk en dat ik weer ergens voor ga, weer aan het stromen ben.
Ik heb met Ingrid het afgelopen jaar in 9 sessies een mooi proces meegemaakt. Waarin ik heb ervaren hoezeer ik tot aan de zomer alsmaar weer geen stap in wat voor richting dan ook wilde zetten. En nu, met een mooie ervaring op teamdagen van mijn oude team én het vooruitzicht om vanaf het nieuwe jaar ergens anders te gaan werken, ben ik volop aan het stromen.
Voor mij is het allerbelangrijkste resultaat van het coachingsproces, dat ik weer in beweging ben. Dat geeft me energie.
Ik beschouw op een andere manier wat me weerstand geeft. Ingrid heeft me geleerd om mijn “opspelende ik “ te omarmen. Ik merk dat ik daardoor veel makkelijker echt kan luisteren naar de ander. Dit geeft mij heel veel ruimte om onvoorwaardelijk contact te hebben, om nieuwsgierig te zijn naar de ander en het andere, om dienstbaar te zijn en om te verbinden.”

Ingrid Visser (leeftijd), Directeur Adviestalent, powered by Twynstra Gudde:

“Ingrid is een van de professionals uit mijn netwerk die ik een warm hart toedraag en daarom met veel vertrouwen kan aanbevelen als coach en intervisiebegeleider.
Zij is voor Twynstra Gudde diverse keren als coach ingezet en heeft altijd met veel zorgvuldigheid en wijsheid haar begeleidende rol ingevuld.
Ingrid heeft een eigen bijzondere stijl. Ze is zeer betrokken, kan goed confronteren en is actief gericht op het verkrijgen van inzicht in eigen dilemma’s, levensvragen en verantwoordelijkheden.
Bovenal heeft haar (levens)ervaring en haar zuurstofdoorlatende humor veel toegevoegde waarde voor haar cliënten.”

Elisabeth Moulen Zelfstandig Coach/ Loopbaan ontwikkeling/ Body&Mind / Chi Neng Qigong

“In de lezing die we gaven in het Wereldmuseum Rotterdam werd de interactie van Ingrid met het publiek een uitnodiging en verdieping. Het thema ‘coach jezelf en de ander vanuit boeddhistisch perspectief’ werd hierdoor levendig, vol humor, deskundigheid en Rotterdamse eenvoud. Dit kenmerkt haar werk.”

Karin 45 jaar, leidinggevende in de zorg:

“Ingrid zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde en dat wat ik ook deed of wat ik ook zei, het goed was.
Ik heb geleerd te vertrouwen dat het op mijn manier goed genoeg is, dat ook negatieve gedachten en gevoelens bij mij horen maar dat ik hier van kan leren.
Ingrid heeft mij inzicht gegeven dat mijn gedachtes niet altijd reëel zijn of mij helpen, hierdoor ben ik situaties weer realistischer gaan zien.”

Manager Gezondheidszorg:

“Inspirerende gesprekken, doorvragen en beschouwen tot de kern duidelijk is, leidt tot inzichten die beklijven en ook in de dagelijkse praktijk goed toepasbaar zijn.
Verhelderend en in een prettige sfeer.”

Annelies, Rotterdam:

“Na een pijnlijke verwarrende gebeurtenis waar ik niet mee om wist te gaan heb ik een afspraak gemaakt met Ingrid.
Na een uur uitwisselen wist zij de angel er uit te halen. Ingrid kan heel goed luisteren en brengt lucht en licht in het verhaal.

Dank je zeer, lieve Ingrid!”

Joke Maas,  Leiden:

“Ingrid heeft mij gecoacht in te worden wie ik ben. Ik voel me vrij en in mijn eigen kracht.
Door er te zijn, te luisteren, zich te onthouden van oordelen, breed georiënteerd en geïnteresseerd te zijn.
Mij, als nodig, een spiegel voor te houden, te bevragen, te laten lachen, glimlachen.
En altijd in verbondenheid, met mij en de wereld om ons heen.
Dat bleek een mooie voedingsbodem voor onderzoek, ontwikkeling en leren.
Op een overigens ook nog prachtige plek in Rotterdam.
Dankjewel Ingrid.”

Joyce Hanzon , voorheen clustermanager en nu pensionado, 61 jaar:

“Leuk dat je al 15 jaar ZZP-er bent. Wij kennen elkaar dan ook 15 jaar, want vlak voordat je voor jezelf begon heb je mij wegwijs gemaakt bij het SPC Sandhaghe (Compaan, daarna Middin) en dat is het begin geweest van een hele inspirerende en prettige samenwerking. Je hebt verschillende coachtrajecten voor mij uitgevoerd, zowel voor teams als voor individuele medewerkers en onze beider interesse in het boeddhisme heeft altijd gezorgd voor een bijzondere band. Ja, en de afgelopen 2 jaar heb ik zelf ervaren hoe het is om door jou gecoacht te worden en je heb mij op een integere en respectvolle wijze veel inzicht gegeven in mijn wijze van denken en handelen. Heel veel dank daarvoor en veel succes met al je werkzaamheden.”

Marleen de Jong:

“Wat zag ik toch over ’t hoofd? Dit uitgeplozen, zus bedacht, zo gedaan, pffff… Iets zat er niet goed, maar wat? In één individueel gesprek liet Ingrid mij een nieuw spoor zien, waardoor ik anders en met een opgefrist hart tegen de dingen aan kon kijken. Heerlijk! Ik kon met nieuwe moed en inspiratie weer verder. Dank je Ingrid!”

Meriem Lamaairi coördinator wijkleerbedrijf:

“Toen ik aan het coachingstraject (n.a.v. reorganisatie) begon was het slecht met mij gesteld, er hing een zware mistwolk om mij heen. Het lukte mij niet meer om daar uit te komen, alles leek uitzichtloos. Van Ingrid heb ik geleerd om ook met de negatieve kanten van het leven te leren leven, en dat deze er mogen zijn. Door te accepteren dat deze gevoelens er waren voor mij, werd ik in staat gesteld weer het positieve te zien. Ik ben Ingrid er dankbaar voor de inzichten die zij mij gegeven heeft.

Janine Juncker – Juncker Terzijde, praktijk voor dramatherapie, drama coaching en mindfulness

Ik verheug me op de vipassana meditatie dag met Ingrid Dassen in Den Hout. Op de Houtse Heuvel nog wel! Een sfeervol plein, oud, met bomen omringt. Een plein dat je omvat, vriendelijk. Ik verheug me en ben een beetje zenuwachtig, vertellen mijn buik en ademhaling mij. Prettig en onprettig tegelijkertijd. Zo’n hele stille dag…
“Wie zullen er zijn, ik hoop bekenden, hoe zal Ingrid zijn, ik hoop niet zo’n wazige…”. Aangekomen in de pastorie op de Houtse Heuvel, die overweldigend groot, mooi en bijzonder is, vind ik, is daar weer het warme welkom, de herkenning en de koffie.
En Ingrid. Op zolder. Haar vrolijke ogen vallen me op en het feit dat zij er gewoon ís. Ze is zo gewoon aanwezig. De wijze waarop zij zit en beweegt: ik kan het niet verklaren maar voel me gerust gesteld. Alles mag er zijn. Ingrid vertelt over het thema van vandaag: Verbinding. Ik ben blij dat ik er ben want met verbinding heb ik van alles en nog wat. Iets ouds, liefde en haat. Denk ik. Ik voel me vaak verbonden met mezelf en de ander, maar heel vaak ook niet en ik weet niet precies hoe het zit. Ik vind het prettig om er eens naar te kijken.”

Een tevreden Zorgmanager met een fijn toekomst perspectief.

Ingrid heeft mij zeer goed geholpen de weg te vinden in een objectieve ondersteuning aan het team.
Het helpen met tijds planning in mijn zeer drukke agenda en hand vaten geven medewerkers te leren zelf regie te nemen voor hun eigen werk.

Daarnaast heeft zij mij  “leren los laten”, niet alles op mijn schouders te nemen en dat er naast werk, ook tijd voor ontspanning moet zijn.
Dat is een heel proces, wat tijd kost maar uiteindelijk is het mij gelukt.

Ingrid heeft een warme uitstraling en is een zeer hartelijk persoon.
Zij kan goed luisteren en creëert een veilige omgeving.
Je kan je eigen verhaal bij haar kwijt, je fouten, je zienswijze bespreken en zij geeft je denk stof om mee verder te gaan.
Zij kan een  onpartijdig oordeel geven, je hand vaten geven en laat je met goede moed na een gesprek de deur uit gaan..

Ik ben Ingrid erg dankbaar voor haar energie die zij in mij gestoken heeft en de hulp die zij gegeven heeft om mijn doel te bereiken.

Margaret, deelnemer en kerngroeplid Vipassana Meditatie Breda (VMB)

Ingrid: open, sprankelend, inspirerend, warm, vriendelijk, behulpzaam. Ik heb Ingrid leren kennen als begeleider tijdens de vipassana-meditatiebijeenkomsten van VMB. Zij weet hierin altijd een mooie link te leggen tussen de boeddhistische psychologie en alledaagse werkelijkheid. Geen vage bewoordingen maar alles in duidelijke taal. Voor mij persoonlijk is Ingrid een inspirator, iemand die me aanzet bewust in het leven te staan. Die me uitdaagt met open geest mijn conditioneringen  onder de loep te nemen, dingen te ontdekken  en tot nieuwe inzichten te komen. Die me uitnodigt vooral authentiek te zijn, mijn kwetsbaarheid te tonen; mijn “mens-zijn” te laten zien met al haar sterke en zwakke kanten. Ik ben blij en dankbaar dat ik Ingrid heb leren kennen en hoop haar nog lang te ontmoeten bij Vipassana Meditatie Breda en op andere momenten.

Rivke van der Lugt (39), systemisch coach

Als loopbaancoach kan Ingrid zo prachtig balanceren op de lijn tussen vorm en vormloosheid. Ze kan bij de ene sessie haarfijn aanvoelen wanneer ik in een illusie of een oud patroon dreig vast te zitten en houdt dan moeiteloos en met veel compassie een spiegel voor.
In een andere sessie helpt ze mij met alle praktische zaken, zoals het inschrijven bij de KVK en hoe ik het beste mijn boekhouding op orde kan houden.
Ik ben 16 jaar fulltime moeder en huisvrouw geweest.
Ingrid heeft mij geholpen om de grote stap te zetten om mijn passie te volgen en mijn eigen praktijk op te zetten. Ik ben hier enorm dankbaar voor. Het geeft me ook rust om te weten dat ik altijd nog een afspraak kan maken als ik merk dat ik daar behoefte aan heb.
Want zelfs na de eerste grote sprong heb ik soms nog een spiegel nodig om vervolgstappen te zetten.

Andere klanten waren:
Inversa: individuele coaching
Hogeschool InHolland, Rotterdam: voorbereiden, verzorgen, begeleiden en voorzitten van tweedaagse bijeenkomst op locatie.
Gors:    teamtraject
Middin:  individuele coaching- loopbaan- en teamtrajecten
Baker Tilly Berk: individuele coaching
Vipassana Meditatie Breda:  meditatiebegeleiding en advies
Compleet logopedie:  coaching en advies
Huisartsen het Anker: individuele coaching en advies
Simsara:  meditatiebegeleider
Boeddhahuis:  voorzitter
Ipse de Bruggen:  individuele coaching en teamtraject,oudergesprekken
Zonnehuizen:   gezinsbehandeling en individuele coaching
Twynstragudde:  individuele coaching
DRAAD – tussen droom en daad:  individuele coaching
Singeldingen:  kioskmanager
Movisie: individuele coaching
Orioncamphill: individuele coaching, begeleiding cliënt/ouders specifieke vraag
’s Heerenloo:  individuele coaching
Sekondant:  outplacement
Breda: individuele coaching
Asvz:  individuele coaching
Oostwestcentrum:  meditatiebegeleiding
Tweedekamer:  individuele coaching
Ministerie Economische Zaken:  individuele coaching
Hogeschool InHolland
Hogeschool Rotterdam
Jeugdzorg Den Haag Zuid–Holland Noord:  Intervisietraining, coaching en interim management, Pleegzorg Leiden
De Theaterstraat: secretaris
Lef Ergo Therapie: individuele coaching
Knetter kleding: verkoop en advies